Vuoden 2019 voittaja: Roope Rytkönen

Vuoden 2019 voittaja

Arvosana Best Seller -kokemuksesta: 10 +

Nykyinen työnantaja: Docue Technologies Oy – Uusasiakasmyynti

Olen vuoden 2019 Best Seller. Noin puoli vuotta sitten oli huikea kilpailupäivä, joka huipentui kymmenvuotisiltagaalaan. Hieno päivä!

Valehtelisin, jos väittäisin etteikö paras muisto ja hetki ollut se, kun sain kuulla voittaneeni. Kilpailu antoi minulle rohkeutta toimia tulevaisuudessa haastavimmissakin myyntikohtaamisissa ja opetti myös sen, että tapaamisiin on syytä valmistautua ja aina voi tapahtua jotain odottamatonta. Parhaiten pärjäävät ne, jotka pystyvät mukautumaan asiakkaan mukaan, mutta silti toimimaan johdonmukaisesti. Tärkeää on aina pyrkiä olemaan tilanteen tasalla ja ottaa kaikki päätöksentekijät huomioon.

Olen saanut hyödyntää kilpailussa opittuja taitoja työelämässä päivittäin. Teen uusasiakasmyyntiä yrityspuolella nykyisellä työnantajallani Docue Technologies Oy:llä ja joka kerta, kun olen kasvokkain tai etätapaamisessa on minulla tietty runko, jonka pohjalta tapaamisen pyrin suorittamaan. Olen oppinut hyödyntämään aiemmin käytyä dialogia, joka on voinut jo alkaa esimerkiksi chatissa tai LinkedIn-keskustelussa. On tärkeä osata tunnistaa signaaleja, joita asiakas antaa keskustelun aikana ja pyrkiä myös hyödyntämään niitä. Asiakkaan aktiivinen kuuntelu ja tarpeiden huolellinen selvitys ovat tänä päivänä keskiössä. Tärkein opittu taito itselle on ollut, että myyjällä on kaksi korvaa ja yksi suu.

Kilpailuun kannattaa ehdottomasti osallistua! Myyntipäivä antaa kontakteja tulevaisuuteen. Yhteiset myyntiharjoitukset koululla sekä huipennus kilpailupäivänä on jotain, jonka voi vain itse kokea.

Onnea ja menestystä tuleville kisaajille! Kilpailussa pärjää, jos oma asenne on kohdillaan. Ole rohkeasti oma itsesi ja hyväksy myös mahdolliset heikkoutesi. Se on inhimillistä.

Comments are closed.