Vuoden 2018 voittaja: Jimi Hellstedt

Nimi: Jimi Hellstedt

Best Seller -kilpailuvuosi: 2018

Ammattikorkeakoulu: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Arvosana omasta Best Seller -kokemuksesta: 10+

Nykyinen työnantaja ja titteli:  Sportspot, Account Manager

Olen Best Seller Competitionin ”Hallitseva mestari” eli voitin huhtikuussa 2018 järjestetyn kilpailun.

Kilpailu antoi isoimpana asiana itselleni älyttömän hienon kokemuksen, jota on mukava muistella tulevaisuudessa. Kuten urheilussa, niin tässäkin itse kisapäivä oli vain vuorenhuippu. Kisaa varten harjoittelimme myyntitilanteita ja juonittiin taktiikoita monet illat Haaga-Helian Pasilan kampuksen luokkatiloissa yhdessä kanssakilpailijoiden Hannan, Eemelin ja Laurin kanssa, unohtamatta valmentajaamme Pirjo Pitkäpaasia sekä apuvalmentajia eli aiempia Best Seller -kisaajia Haaga-Heliasta.

Kilpailusta jäi paljon hienoja muistoja, mutta paras muisto oli ehdottomasti tilanne, kun kuuli oman nimen voittajana. Tiesin oman suoritukseni menneen hyvin, mutta finaalissa oli kova nelikko ja erot olivat todella pieniä meidän välillä.

Vaikka olen saanut paljon hyödyllisiä oppeja myyntityön koulutusohjelman opintojen kautta työelämään, Best Seller Competition valmennus ja kisaaminen avasi silmiäni enemmän myyntityöhön. Suurimpina oivalluksina oli kuinka tarkasti pitää miettiä kysymykset, joita halutaan asiakkaan tilanteesta tietää sekä miten tärkeää on aidosti kuunnella asiakkaan haasteita, joista ottaa oikeat asiat ratkaisun esittämiseen. Vaikka tuote ja asiakas vaihtuisikin, tämä lainalaisuus pätee jokaisessa asiakaskohtaamisessa, kun myydään asiakkaille arvoa tuottavaa ratkaisua.

Myyntikilpailu antaa todella arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten sekä ihan konkreettista käsitystä siitä, miten käydään tavoitteellista myyntineuvottelua asiakkaan kanssa. Voin suositella lämpimästi osallistumista Best Seller Competitioniin, sillä se auttaa erottautumaan jo työmarkkinoillakin. Kliseinen lausahdus ”hyvistä myyjistä on aina pulaa” on täysin totta ja moni yritys on kiinnostunut tästä kilpailusta rekrytointi mielessä. Olen elävä todiste siitä, että kilpailun voittoon ei tarvitse älytöntä kilpailuviettiä. Vaikka tässä on kyse kilpailusta, niin mielestäni jokainen joka lähtee haastamaan itseään tähän kisaan, on jo voittaja.

– Jimi Hellstedt

Comments are closed.