Sydämellisiä terveisiä Haaga-Heliasta

Best Seller-kilpailuun valmistautuminen on myös meillä Haaga-Heliassa jo täydessä vauhdissa. Meitä valmennukseen osallistuvia opiskelijoita on parikymmentä ja olemme syventyneet myynnin maailmaan valmentajamme Pirjo Pitkäpaasin opastuksella. Viime viikkojen aikana olemme kerranneet onnistuneen myyntitapaamisen peruspilareita; aloitusta, kevyttä keskustelua tapaamisen alkuun sekä ennen kaikkea tarvekartoitusta. Olemme tehneet ensimmäisiä versioita myyntikeskustelun rungosta ja tutustuneet myytävään tuotteeseen sekä Canoniin yrityksenä. Kurssilla käytyjen asioiden, kanssaopiskelijoiden osaamisen ja oppimishalukkuuden perusteella uskallan jo nyt olla riemuissani siitä, että myös tänä vuonna helsinkiläiset tulevat pärjäämään kilpailussa erinomaisesti!

Kurssille ilmoittautuminen aiheutti itsessäni monenlaisia fiiliksiä ja tunteeni eivät ole kuluneiden alkuviikkojen aikana täysin tasaantuneet. Käsitykseni Best Seller-kilpailusta alkoi muodostua viime keväänä, kun seurasimme auditoriossa kanssaopiskelijoiden kilpailusuorituksia videoyhteyden välityksellä. Tuolloin auditoriossa istuessani päässäni pyöri ajatus siitä, etten ikinä uskaltaisi osallistua tuohon kilpailuun. Kilpailutilanne vaikutti kuumottavalta ja ajatus biljardeista silmäpareista kameroiden toisella puolella suorastaan kurkkua kuristavan jännittävältä. Näiden tuntemuksien luonnollisena seurauksena ilmoittauduin valmennusryhmään ja mikäli kevään kuluessa valmentajamme opeista jää jotakin pääkoppani täytteeksi, tulen osallistumaan myös varsinaiseen kilpailuun huhtikuussa. Opiskeltuani B2B-myyntiä puolentoista vuoden ajan saan ilokseni huomata, että tällainen käytännönläheinen harjoittelu tukee erinomaisesti jo oppimiani asioita, helpottaa jännityksen tunteitani ja antaa onnistumisen kokemuksia osa-alueilla, jotka ovat itselleni vielä suhteellisen vieraita. Valmennuksen myötä me kaikki opiskelijat saamme mahdollisuuden saada henkilökohtaista opastusta ja konkreettisia ohjeita siitä, miten kehittymässä olevaa ammattitaitoa voidaan jalostaa entisestään. Tällainen valmennus on mielettömän arvokasta jo nyt, kun valmistaudumme näyttämään osaamistamme Best Sellerissä, mutta ennen kaikkea tulevaa työelämää ajatellen.

Haaga-Heliassa siis menee hyvin – huomio on tulevassa kilpailussa ja myyntitilanteen eri osa-alueissa. Tässä vaiheessa prosessia olen tästä kaikesta innoissani ja huomaan oppimishalun kasvavan suhteessa käytyjen asioiden määrään. Kuten ehkä fiksuimmat jo osasivat päätellä, olen kuitenkin saanut syntymälahjana taipumuksen jännittämiseen, joten pelkkä kilpailutilanteen ajatteleminen saa kämmeneni vetistelemään. Olen sen vuoksi erittäin kiitollinen valmennusryhmämme kannustavasta ja armollisesta hengestä. Koen, että tuossa porukassa saa iloisesti sotkeentua ajatuksissa ja sanoissa, saaden silti jatkuvasti kannustusta yrittää uudestaan. Tähän mennessä tehdyt harjoitukset ovat tuntuneet jopa yllättävän luonnollisilta ja huomaan löytäväni itsestäni omaa persoonallisuuttani mukailevan myyjänalun, jota saan kehittää erinomaisessa opissa. Hyvä tästä tulee!

Huomattavan ilomielinen ja sydämellinen kannustushuuto koko Haaga-Helian valmennusryhmältä kaikille osallistujille!

Emmi Isokoski
Myyntityön 2. vuoden opiskelija
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Comments are closed.