Johanna Heikkilä: Aina voi oppia uutta ja tulla paremmaksi myyjäksi

Osallistuessani myyntivalmennukseen sekä Best Seller -myyntikilpailuun keväällä 2017 tajusin viimeistään opiskelevani oikeaa alaa.

 

Koko kevään ajan saimme yhdessä harjoitella B2B -myyntikeskustelun runkoa, oppia toisiltamme ja ennen kaikkea löytää juuri sen itselle sopivan myyntitavan oman persoonallisuuden ympärille luotuna. 

 

Itse kilpailupäivään osallistuminen oli jo itsessään hieno kokemus ja samalla hauska tapa tavata mahdollisesti tulevaisuuden kollegoita sekä työnantajia. Vaikka paineet olivat kovat oli hienoa huomata, kuinka jokainen kisasuoritukseen lähtevä opiskelija sai raikuvat aplodit muilta kanssakilpailijoilta. Myynnin todellista tiimihenkeä – Ammattikorkeakouluista riippumatta!

 

Tänä vuonna pääsen jälleen seuraamaan myyntivalmennusta sekä jännittävää Best Seller -myyntikilpailua, jonka toimeksiantajana toimii tänä vuonna Vainu. Oma roolini kevään aikana on toimia täällä Turun Ammattikorkeakoulussa eräänlaisena henkisenä valmentajana uusille myyntivalmennuksen opiskelijoille ja jakaa omia kokemuksia sekä oppeja viime vuoden kisapäivästä. 

 

Vaikka omat opintoni ovat jo loppusuoralla ja valmistuminen häämöttää, niin on hienoa huomata eräs asia. Olin sitten viime vuonna kisaajana tai tämän kevään apuvalmentajana, niin opin muilta myyntityön opiskelijakollegoiltani jatkuvasti uusia konsteja parantaa omaa myyntipuhettani sekä osaamistani myyjänä. 

 

Se taitaakin olla suurin syy alan vetovoimaan – aina voi oppia uutta ja tulla paremmaksi myyjäksi!

Tsemppiä kaikille opiskelijoille ja Best Seller -kisaan lähteville, nähdään huhtikuussa!

 

Johanna Heikkilä, 3. vuoden myyntityön opiskelija, Turun Ammattikorkeakoulu

Comments are closed.