Insinöörinä Best Seller Competitionissa

Best Seller Competition 2017 lähestyy kovaa vauhtia. Viime vuonna pääsin edustamaan Tampereen ammattikorkeakoulua, kun Tampereelta lähdettiin ensimmäistä kertaa kisaan mukaan. Tulevana LVI-insinöörinä olin viime vuoden kisassa ainoa insinööri liiketalouden opiskelijoiden joukossa. Kisaan lähtöni ei kuitenkaan ollut vahinko. Teknisestä taustastani huolimatta tieto Best Seller Competitionista herätti myyntimiehen ja kilpailuhengen sisälläni. Olin päässyt hieman väläyttämään myyntimiehen taitojani Y-kampuksen yrittäjyyskurssilla, jonka kautta minua kyseltiin mukaan kisaan.

Treenasimme toisen TAMKista lähteneen kilpailijan ja myyntivalmentajan kanssa joka viikko, muutaman viikon ajan. Kilpailun sponsori DELL EMC oli antanut hyvän ja haastavan aiheen. Kun strategiat ja pelisuunitelmat oli hiottu viimeiseen asti, hyppäsimme junaan kohti Helsinkiä. Olin täynnä intoa ja odotin tapahtumaa suurella mielenkiinnolla.

Mielestäni se tunne, kun kädet tärisevät jännityksestä ja olet astumassa täysin tuntemattomaan tilanteeseen, on aivan mahtavaa. Moni vihaa tuota tunnetta, mutta itse haluan jatkuvasti haastaa itseäni ja laajentaa omaa epämukavuusaluettani. Näin pääsen kokemaan jännitystä ja tuon jännityksen jälkeisen helpotuksen. Seuraavan kerran sama tilanne ei enää tunnukaan kummoiselta. Silloin huomaa, että on ottanut jälleen askeleen pidemmälle. Best Seller Competitionissa koin tämän suurimmillaan, kun odotin lupaa astua kilpailuhuoneeseen.

En tiedä parempaa tapaa kehittää omia myyntitaitoja, kuin Best Seller Competitionin kaltaisessa tapahtumassa. Harjoittelimme ennen kisaa, saimme hyviä vinkkejä ja lopulta tuo itse kisasuoritus. Tämän lisäksi seuraavalla viikolla saimme tuomariston palautteet ja kävimme läpi omia suorituksiamme videolta. Myyntiosaaminen ei ole vielä osa insinöörin opintoja, joten kisaan mukaan lähteminen oli hyvin antoisa ja kehitti myyntiosaamistani huomattavasti. Teknillisellä alallakin tarvitaan myyntiosaamista, joten insinöörikin on osattava myynti- ja esiintymistaitoja.

Kisasta erityisesti jäi mieleen illallistapahtuma yritysten ja kilpailijoiden kanssa. Sain tutustua hienoihin ihmisiin tuon yhden päivän aikana. Näin lopuksi vielä haluan kiittää kaikkia vuoden 2016 kilpailussa mukana olleita ja toivottaa onnea vuoden 2017 kisan kilpailijoille.

Fazli Suka
Opiskelija, LVI Talotekniikka
Tampereen ammattikorkeakoulu

Comments are closed.