Jokainen meistä myy jotain – niin minäkin

Tervetuloa seuraamaan matkaamme kohti Best Seller Competition 2018 –kilpailun huipennusta 19.4.2018 Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan kampukselle tai live-streamin ääreen.

Jo yhdeksän vuoden ajan ammattikorkeakouluopiskelijat Suomessa ovat kilpailleet parhaan myyjän tittelistä Best Seller Competition -kilpailussa. Kilpailun organisoinnista vastaa Haaga-Helia vuorovuosin Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Kilpailun tavoitteena on ammattimaisen myyntityön arvostuksen nostaminen ja yrityksille elintärkeän myyntiosaamisen kehittäminen suomalaisessa yhteiskunnassa.

Myyntiosaamisen ja Best Seller Competitionin ilosanoma on kantautunut eri puolille Suomea. Tänä vuonna meillä on kilpailussa mukana ennätysmäärä B2B-myyntityöhön opetuksessaan panostavia korkeakouluja. Haaga-Helian Pasilan kampuksella kilpailee 24 vaativan henkilökohtaisen myyntityön opiskelijaa Jyväskylän, Kaakkois-Suomen, Laurean, Tampereen, Turun ja Haaga-Helia ammattikorkeakouluista.

Kaikki kuusi korkeakoulua ovat aloittaneet oman kilpailijajoukkonsa valmentamisen kohti kevään päätapahtumaa. Kouluilla on omat opintojaksonsa ja alkukilpailunsa, joista sitten seuloutuu varsinaiseen myyntikilpailuun 19.4.2018 neljä parasta kilpailijaa kustakin ammattikorkeakoulusta.

Tänä vuonna olemme saaneet Vainun kilpailun pääsponsoriksi. Kilpailijat myyvät kuvitteelliselle ostajalle Vainun yritystietokantaa prospektointiin ja myyntiliidien tuottamiseen. Päätuomarin roolissa toimii edellisten vuosien tapaan Precedo Consultingi.

Myynnin oppimisessa tärkeää on päästä harjoittelemaan myyntitaitoja oikeisiin yrityksiin. Kaikki korkeakoulut tekevät läheistä yhteistyötä yritysten kanssa. Kilpailun järjestäminenkään ei onnistuisi ilman yritysten tärkeää taloudellista tukea. Tänä keväänä Best Seller Competitionissa on mukana monta upeaa yritystä. Kultasponsoreiksi olemme saaneet Canonin, Elisan ja Fonectan. Hopeasponsoreiksi ovat lupautuneet Accountor Enterprise Solutions, Lumon, MMA – Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset sekä Studentwork. Yritykset ovat edistämässä meidän kanssamme myyntityön arvostusta Suomessa. Yritysten edustajat toimivat kilpailupäivänä tuomareiden ja ostajien rooleissa.

Kevään aikana tulemme seuraamaan sekä kilpailijoiden että valmentajien matkaa kohti kisan finaalia. Myös mukana olevat yhteistyöyritykset tulevat kertomaan omista kuulumisistaan. Pysy mukana! Seuraa meitä!

Niin…blogini otsikkoon viitaten ”Mitä minä myyn sinulle?” Minä myyn innostusta ja kiinnostusta liittyä mukaamme nostamaan myyntityön arvostusta ja keskustelemaan siitä. Sitä 100-vuotias Suomi tarvitsee, eikö vaan?

Myynnillistä ja innostavaa kevättä kaikille!

Myynnillisin terveisin,

Pirjo Purovesi

Kilpailun johtaja, Best Seller Competition 2018
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Comments are closed.