Joni Jakonen Turun valmennustiimistä: Kilpailuun valmistautuminen on tosissaan aloitettu

Viime vuonna näihin aikoihin kiireinen kevät 2017 oli virallisesti käynnissä ja myyntivalmennuksen luennot olivat ensimmäistä kertaa alkamassa. Oli jo etukäteen yleisesti tiedossa, että myyntivalmennuksen tunneilla teoria jää enemmän taka-alalle ja tunneilla keskitytään enimmäkseen esiintymiseen ja omalta mukavuusalueelta poistumiseen, näin ainakin monen kohdalla. Ensimmäisellä tunnilla mainittu kilpailu ei vielä tuolloin herättänyt minussa sen enempää mielenkiintoa. Tarkoittihan tämä ”entistä enemmän hommia” jo valmiiksi kiireiseen ja työntäyteiseen kevääseen.

Viikot ja luennot etenivät ja aloimme päästä koko ajan syvemmälle myyntikeskustelun rakenteeseen ja aloin kiinnostua myös itse kilpailusta hetki hetkeltä enemmän. Innostumiseni ja kiinnostukseni heräämisen taustalla olivat vahvasti myös loistavat apuvalmentajamme, jotka omilla kokemuksillaan tapahtumasta loivat kilpailusta erittäin mielenkiintoisen kuvan. Omalta osaltani myös motivaatiota kohti kisaa nosti ehdottomasti kehitys, joka oli havaittavissa jokaisella luennollamme. Myyntikeskustelut sujuivat kaikilta aina vain paremmin ja omalta kohdaltani koulun sisäisessä osaamispäivässä onnistuminen takasi minulle myös paikan kilpailuun.

Valmistautuminen kilpailuun oli intensiivistä ja harjoittelimme yhdessä apuvalmentajiemme kanssa runsaasti ja parantelimme myyntikeskustelujamme juurta jaksaen. Itse kilpailu oli todella hieno kokemus ja tiimihenki kilpailijoiden välillä oli erittäin hyvä, huolimatta siitä, että kisasimme kaikki toisiamme vastaan. Oli hienoa huomata, että harjoittelumme oli tuottanut tulosta ja kaikki opiskelijamme suoriutuivat kisasta hienosti. Kokonaisuutena kilpailu ja sen jälkeinen gaala ovatkin ehdottomasti hienoimpia kokemuksia oman ”koulu-urani” aikana.

Tänä vuonna sain mahdollisuuden liittyä mukaan Turun Ammattikorkeakoulun valmennustiimiin ja lähdinkin innolla mukaan apuvalmentajaksi. Tätä kirjoittaessani vuoden 2018 kilpailijat ovat koulumme osalta valittu ja kilpailuun valmistautuminen on tosissaan aloitettu. Taso oli myös tänä vuonna erittäin kova ja myyntikeskustelut oman ”karsintamme” aikana olivat erinomaisia.

Nyt katseet on suunnattu kohti kilpailua, jolloin mitellään taas myynnin parissa.

Tsemppiä kaikille kilpailijoille – nähdään  19.4. Helsingissä!

Joni Jakonen, 3. vuoden myyntityön opiskelija, Turun Ammattikorkeakoulu

#salesexcellencecenter #TUAS #KissMyTurku #Bestsellercomp

Comments are closed.