Vuoden 2013 voittaja: Eetu Uotinen

Nimi: Eetu Uotinen

Best Seller -kilpailuvuosi: 2013

Ammattikorkeakoulu: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Arvosana omasta Best Seller -kokemuksesta: 10

Nykyinen työnantaja ja titteli:  Document House Oy, Digital Marketing Specialist

1. Kuinka kauan omasta Best Seller -voitostasi on?

Voitosta on kulunut jo yli viisi vuotta. Huh huh, kuinka nopeasti aika on mennyt. Muistan kilpailupäivän todella hyvin.

2. Mitä kilpailu antoi Sinulle? Mikä on paras muistosi kilpailusta?

Sain kilpailusta ennen kaikkea itsevarmuutta esittää asiani. Olen aikaisemmin jännittänyt paljonkin erilaisia tilanteita, jossa joudun olemaan huomion keskipisteenä sekä puhumaan yleisölle tai täysin vieraalle henkilölle. Toki opiskeluiden aikana oli muitakin esitystilanteita, jotka auttoivat itseäni kehittymään puhujana, mutta suurin vaikutus kehitykseeni tuli kuitenkin Best Seller -kilpailun kautta. Paras muisto itse kilpailusta on finaalikierroksen myyntitilanteen lopussa, kun sain ostajaosapuolelta lopulta hyväksynnän viedä asiaa eteenpäin vaikka hän olikin alkuun erimieltä.

3. Oletko saanut hyödyntää kilpailua varten opittuja taitoja myöhemmin työelämässä?

Olen päässyt monta kertaa hyödyntämään työelämän neuvottelutilanteissa eri oppeja, jotka tarttuivat kilpailusta mukaan.

4. Kannattaako kilpailuun osallistua?

Kilpailuun kannattaa ehdottomasti osallistua. Itse sain kilpailusta paljon oppeja, miten erilaisissa neuvottelutilanteissa kannattaa edetä sekä miten vastaväitteet voidaan hoitaa onnistuneesti. Suurimpana hyötynä näen kuitenkin itseluottamuksen kohoamisen raketin lailla. Ilman tätä kokemusta en välttämättä olisi koskaan lähtenyt lopulta myyntialalle.

Kilpailuun kannattaa osallistua myös sen takia, että siitä tulee varmasti olemaan hyötyä tulevaisuudessa töitä hakiessa. Itselleni soitettiin nykyisestä sekä edellisestä työpaikastani ja pyydettiin työhaastatteluun, ilman että olin ollut kumpaakaan itse millään tavalla yhteydessä. Molemmissa tapauksissa soittajat ottivat puheeksi osallistumiseni Best Seller Competitioniin.

5. Terveisiä tuleville Best Seller -kilpailijoille?

Muista olla oma itsesi. Se toimii aina paremmin kuin esittämällä esitetty rooli. Tsemppiä ja nauttikaa ikimuistoisesta päivästä!

Eetu Uotinen

Comments are closed.