Kisavalmennus tuo nostetta uralle

”Olen itse itseni pahin vastus”

Marika Selander tiesi jo opintojensa alussa haluavansa osallistua Best Seller -kilpailuun. Hänen isänsä yritys oli toiminut monta vuotta kilpailun pääyhteistyökumppanina ja sitä kautta Marika oli kuullut kisan tuomista, upeista mahdollisuuksista. Marikaa motivoi erityisesti mahdollisuus kehittyä ammatillisesti sekä mahdollisuus verkostoitua potentiaalisten työnantajayritysten kanssa.

Kun Marika pääsi Best Seller Competitionin finaalinelikkoon vuonna 2017, hän sai näkyvyyttä eri medioissa ja monet yritykset kiinnostuivat Marikan potentiaalista. Toiseksi sijoittumisen myötä hän sai myös kunnian päästä edustamaan Suomea sekä Haaga-Heliaa European Sales Competitioniin Skotlantiin. Reissu oli upeimpia kokemuksia Marikan opintouran aikana!

Uudet ja jännittävät tilanteet kehittivät Marikaa valmennuksen sekä itse kisan aikana valtavasti. Kisa opetti myös olemaan armollisempi itselle.

Olen itseni pahin vastus, sillä tähtään aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen ja sama ajatusmalli oli myös BSC-kisassa. Tästä syystä minulle oli silloin haastavaa jäädä kisassa toiseksi – ja yhä harjoittelen antamaan itselleni armollisuutta: parhaansa tekeminen riittää!”
Marika kertoo.

Kisapäivänä henkilökohtaisen jännityselementin loi myös se, että Marika tiesi isänsä olevan yleisössä seuraamassa hänen suoritustaan – tosin hän ei ollut finaalissa tuomarina, vaan mukana jännittämässä Marikan puolesta.

Valmennus toi Marikan uraan aivan uudenlaisen nosteen

Marika kokee, että valmennus sekä itse kilpailu ovat tuoneet hänen elämäänsä uskomattoman paljon hyvää sekä urallensa aivan uudenlaisen nosteen. Nykyään Marika työskentelee asiakkuusjohtajana ME Studiolla.

Kisan intensiivinen valmennuskurssi antoi konkreettisen pohjan myyntitapaamisten läpivientiin huomioiden jokaisen osa-alueen ennakkotyöstä lähtien aina viimeiseen kädenpuristukseen saakka. Treenasimme jopa kättelyä, jotta osaa käyttää sopivasti voimaa, katsoa silmiin ja jättää parhaan mahdollisen ensivaikutelman! Ammatillisen kehittymisen lisäksi valmennuksen myötä sain myös uusia ystäviä, joihin tutustuin viikoittaisissa tapaamisissamme treenatessamme casea. Tämä ajanjakso on yhä lämmin muisto mielessäni – olimme tiimi!” 

Marika iloitsee.

Mielettömän paljon kontakteja sekä suoria työtarjouspyyntöjä

Sekä Best Seller Competitionista että European Sales Competitionista Marika sai tärkeiden taitojen ja mahtavan kokemuksen lisäksi mielettömän paljon kontakteja sekä suoria työtarjouspyyntöjä.

”Tämä oli uskomaton tunne, kun minulla – juuri valmistuvalla opiskelijalla oli nenäni edessä valittavana uramahdollisuuksia arvostettavista eri toimialojen yrityksistä. Myös näistä syistä koen suurta kiitollisuutta valmennuskurssia sekä kisaa kohtaan – se oli toiminut juuri sellaisena alustana ja linkkinä työelämään, kun puheet olivat antaneet ymmärtää ja todellisuudessa se tarjosi vielä paljon enemmän”, Marika kertoo.

Kilpailukokemus sekä valmennukseen osallistuminen on auttanut myös työnhaussa – Marika on kertonut kokemuksestaan sekä havainnollistanut, minkälaisen viitekehyksen kilpailu tarjosi myyntiprosessista sekä mitä arvokkaita oppeja hän sai. Marika kokee, että tämä on vahva viesti työnantajalle, sillä se kertoo aidosta mielenkiinnosta myyntiä kohtaan sekä kuvastaa tahtotilaa kehittyä ammatillisesti. Hän suositteleekin jokaista osallistujaa lisäämään Best Seller -valmennuksen sekä -kisan CV:hen, sillä kokemus on erinomainen keino erottua muista hakijoista!

Marikan kolme neuvoa kilpailusta kiinnostuneille

  1. Kannustan lämpimästi osallistumaan itse kilpailuun sekä käymään valmennuskurssin kunnialla ja ottamaan molemmista kaiken irti – siinä ei voi hävitä mitään!

  2. Tätä turvallisempaa paikkaa ei ole treenata aitoja myyntitilanteita – olet opiskelija eikä sinun tarvitse olla vielä huippumyyjä. Tämä kokemus antaa sinulle henkilökohtaisia eväitä sitä kohti.

  3. Aseta omat tavoitteet, jotka motivoivat juuri sinua – aina ei tarvitse tähdätä kultaan, vaan voit esimerkiksi ottaa tavoitteeksi tunnistaa omat vahvuutesi tai kehityskohdat myyntitilanteissa. Valmennuskurssi on myös hyvä foorumi harjoitella rakentavan palautteen antamista sekä vastaanottamista. Se on elintärkeä oppi uravalinnasta riippumatta.
Haluan lopuksi kiittää opiskelijatovereitani yhteisestä Best Seller Competition -matkasta sekä mahtavaa valmentajaamme, Pirjo Pitkäpaasia, joka on johtanut toimintaa esimerkillään ja kannustanut meitä aina eteenpäin!”

Comments are closed.