Haaga-Helian alumnit kertovat työstään ja mahdollisuuksistaan Telialla

Jasmin Aunttila ja Vilhelmiina Näykki opiskelivat molemmat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun liiketalouden tradenomiksi ja työllistyivät Telialle eri tehtäviin. Jasmin toimii Sales Specialistin roolissa yritysasiakkaille ja Vilhelmiina rekrytoijana Talent Acquisition Partnerina. Alumnit aloittivat työnsä Telialla noin vuosi sitten.

”Halusin oppia jotakin konkreettista, josta on hyötyä missä tahansa työtehtävässä.”

Alumneilla oli erilaiset lähtökohdat ja syyt hakea opiskelemaan Haaga-Helia ammattikorkeakouluun.

”Päätin mennä opiskelemaan myyntityötä Haaga-Heliaan, koska minulla oli valmiiksi hyvä kuva koulusta ja halusin oppia jotakin konkreettista, josta on hyötyä missä tahansa työtehtävässä”, kertoo Vilhelmiina.

Koulutus antoi hänelle hyviä eväitä moneen: myyntiosaamista, verkostoja, kokemusta yrityksissä työskentelystä ja oppeja ihmisen kohtaamisesta. Koulutuksen avulla hän osaa myydä tarvittaessa sisäisesti uusia tapoja toimia ja tehdä työpaikan hakemisesta hakijalle houkuttelevaa.

”Verkostojen luominen ja kommunikointi ovat ehdottomasti taitoja, joita työssäni tarvitaan”, hän lisää.

Jasmin Aunttilan kohdalla Haaga-Helia tarjosi mahdollisuuksia selvittää, mitä hän halusi työelämältään.

”Haaga-Heliaan mennessä en täysin tiennyt, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä työkseni ja ajattelin että liiketalouden opinnot antavat parhaat mahdollisuudet siihen, että voin päättää erikoistumiseni ajan myötä”, hän kertoo.

Jasmin kokee, että koulutus antoi hyvän katsauksen useaan eri alaan ja mahdollisti valinnan myyntiuralle. Liiketalouden opinnot ovat läpileikkaus useille eri aloille. Opintojen ansiosta hän kokee mahdollisuuden toimia myyjänä missä tahansa.

”Koulutukseni antoi valmiudet toimia työelämässä myynnin työtehtävissä ja samaa polkua olen jatkanut myös Telialla ollessani”, Jasmin lisää.

”Telia on työpaikka, jossa asiat kehittyvät jatkuvasti ja jossa pääsee oppimaan uutta.”

Vilhelmiina Näykki aloitti Telialla vuosi sitten rekrytoinnin tehtävissä, joissa hän työskentelee edelleen. Taustalla hänellä on useamman vuoden kokemus rekrytoinnista ja suorahausta. Tiimissä on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin kehitysprojekteihin oman työn lisäksi.

”Telia on työpaikka, jossa asiat kehittyvät jatkuvasti ja jossa pääsee oppimaan uutta. Meillä myös kannustetaan rohkeaan kommunikointiin ja yhdessä tekemiseen. Arvostan täällä sitä, että kaikki ovat aidosti omia itsejään ja sitä kunnioitetaan”, hän kertoo.

Jasmin Aunttila on päässyt lyhyessä ajassa mukaan hyvin moneen. Hän toimii Telialla B2B myynnin tiimissä, jossa hän vastaa lähimpien tiimiläisteni kanssa yritysasiakkuuksista, joille ei ole nimettyä asiakasvastaavaa. Tärkein tehtävä on auttaa asiakkaita myyntiin liittyvissä aiheissa sekä kaikissa asiakkuuteen liittyvissä aiheissa, esimerkiksi kysymyksissä sopimuksiin liittyen. Omien myyntitehtäviensä lisäksi Jasmin on mukana Apple praktiikassa myynnin edustajana.

”Jokainen päivä on erilainen, sillä yritysasiakkaita on paljon ja heidän avuntarpeensa ovat hyvin erilaisia. Asiakastapausten myötä olen päässyt erikoistumaan moniin palveluihin ja kartuttamaan omaa osaamistani sen myötä. Koen, että Telialla mahdollisuudet edetä omalla uralla ja kasvaa, ovat lähes rajattomat.”

Jasminin mielestä Telialla on mahtava työkulttuuri, jossa kaikki auttavat toisiaan riippumatta tiimi- ja organisaatiorajoista, mikä korostaa yhteisöllisyyttä.

”Työkavereista on tullut hyvin läheisiä lyhyessäkin ajassa. Toimistolla ollessamme istumme yhdessä usean tiimin kanssa ja mukana on jo Telialla pitkään olleita konkareita, sekä meitä tuoreempia kasvoja, eikä ketään jätetä ulkopuolelle”, hän lisää.

Jasmin kokee, että hänellä on mahdollisuus Telialla kasvaa myyjänä ja kehittyä nykyisestä Sales Specialist roolista esimerkiksi Customer Lead -rooliin, jossa keskitytään erityisesti myyntiin ja vastataan omista asiakkuuksista.

”Telialla on todella hyvät mahdollisuudet edetä uran aikana.”

Molemmat Haaga-Helian alumnit kokevat, että Telia tarjoaa mahdollisuuksia erilaisille osaajille.

”Telialle haetaan jatkuvasti uusia osaajia: vasta työelämään tulevia, sekä jo pidempään töitä tehneitä, joten jokaiselle löytyy jotain. Telialla on todella hyvät mahdollisuudet edetä uran aikana ja meillä onkin monia, jotka ovat olleet talossa eri työtehtävissä jopa vuosikymmeniä ja kehittäneet samalla omaa ammatillista osaamistaan”, kertoo Jasmin.

Myynnin työtehtävien lisäksi Telialla on mahdollista työskennellä muun muassa taloushallinnon, rahoituksen ja IT-ratkaisujen tuottamisen parissa. Mahdollisuuksia on monia ja erilaisia osaajia tarvitaan kaiken aikaa lisää.

”Telialta löytyy kenelle vain liiketalouden opiskelijalle kiinnostavia uramahdollisuuksia. Oli sitten kiinnostus IT:n, markkinoinnin, kehittämisen tai melkeinpä minkä vaan muun parissa meiltä löytyy sille tehtävä. Se on yksi ison talon ehdottomista eduista”, lisää Vilhelmiina.

Comments are closed.